Napoje i produkty spożywcze
Ziarna kawy na dłużej zachowają świeżość, jeżeli będą przechowywane w chłodnym, suchym miejscu. Stosowanie kawy w formie ziaren pozwala zmielić ilość odpowiednią do przygotowania napoju. Ziarna należy zmielić do pożądanej grubości, ponieważ różne metody ekstrakcji kawy wymagają różnej grubości mielenia. Aby otrzymać jak najlepsze rezultaty, należy pamiętać, że im dłuższy czas zaparzania, tym bardziej gruboziarnista powinna być kawa po zmieleniu. W produkcie stosowana jest mieszanka kaw z Ameryki Środkowej (Peru, Kolumbii, Gwatemali, Hondurasu) i Brazylii. Dokładny skład mieszanki może się różnić, ze względu na zmieniającą się jakość ziaren kawy. Zawsze jest to jednak w 100% arabica.
- Wyprodukowana w 100% z ziaren kawy arabika.
- Ziarna tego gatunku charakteryzują się wyjątkowo delikatnym smakiem (nie są mocno palone).
- Zapakowano je przy wykorzystaniu jednostronnego zaworu odgazowującego, co pozwala zachować świeżość ziaren.
- Ziarna można mielić do różnej grubości, co pozwala dostosować ich konsystencję do preferowanej metody przyrządzania kawy.
- Ziarna nadają się do ekstrakcji we wszystkich rodzajach urządzeń i filtrów służących do przygotowania kawy.